De pastinaak is terug van weggeweest
Vorige week hadden we op de Mannaz school pastinaken gekregen. Niet direct een groente waarvan ik denk 'jaaaa ... lekker!' Mijn eerste vraag was eerder 'wat kan ik hier mee doen en hoe maak ik het klaar op een manier die iedereen hier lust'?
Dus werd het een ovenschotel. Een echte herfst schotel. Om op te vliegen na een uurtje tuincorvee, maar het is ook heerlijk om zo'n gerecht te maken na een boswandeling in een mooi herfstbos.
Dit is een gerecht uit het boek Jamie’s Kookrevolutie en is voor 4-6 personen. Zoals met alle recepten die wij uit kookboeken maak, hebben we ook dit recept een beetje aangepast. :-)
Je hebt nodig:
- 1,2 kilo aardappelen
- 6 pastinaken
- 6 wortelen
- 1 bol knoflook
- 3 takjes verse rozemarijn
- olijfolie
- peper en zout naar smaak
- Warm de oven voor op 200 graden.
- Breek de bol knoflook in losse tenen, laat ze heel en plet ze een beetje met de palm van je hand.
- Haal de naaldjes rozemarijn van de houtachtige steeltjes.
- Maak de aardappels en wortels schoon en kook in een pan met gezouten water.
- Na 5 minuten mogen de pastinaken erbij, laat deze 4 minuten meekoken.
- Haal de groenten uit het water en laat goed uitlekken.
- De aardappels mogen apart, deze moeten even goed afgegoten worden.
- Doe de groenten in een grote braadslee, waar een flinke scheut olijfolie in is gedaan.
- Doe de knoflook en rozemarijnnaaldjes erbij.
- Naar smaak peper en zout erbij en goed door elkaar mengen.
- Zet de schotel voor een uur in de oven, of tot ze goudbruin zijn.
Reacties
Een reactie posten