Aromatherapie

 

Stop met brandjes blussen

Als je een stressvolle week voor de boeg hebt, wil ik je eraan herinneren om proactief gebruik te maken van aromatherapie.
Als mensen zijn we van nature geneigd om naar plezier te streven en pijn te vermijden, daarom voelen stressfactoren zo onaangenaam aan. Vaak reageren we pas nadat iets is gebeurd in het leven, waarbij we het achteraf dan proberen op te lossen.
Verander deze week je focus van het blussen van brandjes naar het voorkomen ervan. Stress wordt niet veroorzaakt door wat er in ons leven gebeurt, maar door hoe we deze gebeurtenissen waarnemen en er op reageren.

  • Is er een moment op de dag dat voor jou altijd stressvol is?
  • Ervaar je situaties die je triggeren?
  • Zijn de ochtenden te druk voor jou?
  • Vind je autorijden vervelend?
  • Brengt een gesprek met een familielid je vooraf al van je stuk?
Neem even de tijd VÓÓR deze momenten zich voordoen en adem een van je favoriete kalmerende essentiële oliën in. Als je kalm en ontspannen bent, ben je minder gevoelig voor de stressoren om je heen. Door je oliën proactief te gebruiken VÓÓR deze momenten, zal je eerder actie ondernemen in plaats van reactief te zijn.

Wist je dat naar schatting 75% van de emoties die we dagelijks ervaren, worden beïnvloed door de geuren om ons heen?
Gebruik dit in je voordeel en probeer deze week een klein experiment uit. Zet je diffuser aan tijdens stressvolle gebeurtenissen of stel een alarm in op je telefoon om je eraan te herinneren een paar keer per dag te stoppen en aan je oliën te ruiken. Ik denk dat je aangenaam verrast zult zijn door het verschil dat dit kan maken.

5 stressverlichtende oliën

Dit zijn vijf essentiële oliën die kunnen worden gebruikt om aan te ruiken voor ontspanning en stressverlichting:

  1. Lavendelolie: Bekend om zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen, helpt lavendelolie om stress te verminderen en een gevoel van rust te bevorderen.

  2. Kamille-olie: Zowel Duitse kamille als Romeinse kamille-oliën hebben rustgevende eigenschappen die kunnen helpen om spanning en angst te verminderen.

  3. Pepermuntolie: Pepermuntolie heeft verkwikkende eigenschappen die de geest kunnen verfrissen en mentale helderheid kunnen bevorderen, waardoor het ook kan helpen bij het verlichten van stress.

  4. Ylang Ylang-olie: Ylang Ylang staat bekend om zijn kalmerende en harmoniserende effecten, die kunnen helpen om stress te verminderen en een gevoel van welzijn te bevorderen.

  5. Bergamotolie: Bergamotolie heeft een frisse, citrusachtige geur die opbeurend en rustgevend kan zijn, waardoor het een goede keuze is voor het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders reageert op verschillende oliën, dus het kan nuttig zijn om te experimenteren en te ontdekken welke oliën het beste werken voor jouw individuele behoeften en voorkeuren.

Reacties

Populaire posts